Posts

Showing posts from September, 2011

Wordless Wednesday: "Meriahnya raya ... "

Image

Mee Jawa ... pembuka bicara

Image
Salam lebaran 1432H! Harap belum terlewat ye. Haih ... I'm super lazy nak meng'update' blog sekarang nih. Dah berapa puluh kali buka tutup balik, satu entry pon sangat malas nak buat. But thanks to this Mee Jawa yang menyuntik semangat nak menulis. Scared I might be losing this wonderful recipe ... almaklum tulis dlm sekeping kertas je... ku rajinkan juga la menaip ni. Nampak Mas pun ada buat jugak, kan.
I made this last Sunday sbb SIL & her family nak dtg beraya. Kebetulan birthday Haziq sehari sebelum tu, dia pun excited la konon celebrate 2nd round his 9th birthday. Memula plan nak order je food sbb kurang sihat nak memasak. Tapi org yg I call semua pon dah x mampu nak terima order kita. Singgah rumah my aunty last Fri & masa borak2 dengan dia, dia suggest I masak Mee Jawa ni. Cerita dia jamu guest dia (his Kelantanese hubby punya saudara mara) dgn mee ni, cemana tetamu dia makan smpi habis la 7 peket mee mkn utk 20 org... sungguh buat jiwa I meronta2 nak masak…

Wordless Wednesday: "... raya, raya, raya!!! "

Image
Salam merdeka raya !!!