Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2017

Macaroni with Garlic and Basil

Dah lama juga teringin nak buat spaghetti with pesto ... tapi terlampau rajinnn sgtt, tu yang tak terbuat-buat ... ehehe ... Last few weeks my friend dok promote kesedapan resepi ni yang dia 1st time cuba. Terus terpanggil nak buat minggu ni for dinner anak bujang. Alhamdulillah, Haziq loves it! 
Bila time buat hari tu tak beli spaghetti pon sbb confident je kat rumah ada stok. Sekali, yilek daaa ... sebab dh meronta-ronta sangat anak tekak ni nak makan, macaroni pon jadi la.
Untuk yang nak mencuba ... here's the recipe ...


MACARONI WITH GARLIC & BASIL
Source: Cik Sar

Ingredients:
1 packet uncooked macaroni
Extra-virgin olive oil - for blend
Olive oil - for saute
2 tbsp butter
4 cloves garlic, peeled
1 packet fresh basil, wash and dry
Parmesan cheese (cut off a chunk about 2cm from a rectangular packet) 1 packet brown mushrooms A handful of pine nuts
Salt and pepper to taste

Blend the ingredients above to a runny paste (add more olive oil if necessary) add in the parmesan towar…