Friday, May 14, 2010

Jemput Minum ...

Asyik entry makanan jer kan, pekata kita minum dulu!

Dapat idea masa gi bandung 2 bulan lepas, kat Pizza Hut dorang. Menu2 pizza hut dorang mmg meriah & menggoda. Air dia pon macam2 jenis, siap boleh tapau lagi. Tapi, don't ever ask for Air Bandung, mmg xde okeh ;) Kalau kat tempat kita ni, i rather eat Dominos... tengok pizza hut je, dah boleh putus selera beb. Ok lah... jom kita tengok minuman yg I dah buat ni, sedap tau layan hari panas2 gini.


Jus Tembikai Laici

Tembikai - dipotong
Air Laici dlm tin
Buah Laici
Air sejuk secukupnya

Blend bersama tembikai & air laici. Tambah air sejuk secukupnya. Semasa menghidang minuman masukkan buah laici.

** Air laici tu sukatannya agak2 ye, jgn hingga menghilangkan rasa tembikai pulak.

---------------------------------------------------------------------------

Minuman kesihatan ni pulak, i ternampak kat Jusco masa shopping beli buah2an & batang celery. Sukatannya pon agak2 aje lah ye sbb akak malu ler nak copy paste, maless nak layan org pandang2 kita. Saja buat utk buang toxin sekali sekala kan. Lagi pun btg celery yg beli tu ada banyak lagi.

Memula si bulu mata lentik tu excited je nengok mummy dia buat jus ni coz dia ingat jus karot susu, sekali dia rasa ada rasa celery daaa... terus tolak tepi. Then bila i bagi mr hubby minum, budak yg mulut bechok macam murai ni, angkat2 kening ngan i ... konon nak pekena dad dia la..
 
 
Jus ECC

1 biji Epal
1 1/2 batang celery
3 batang carrot
Air secukupnya

Blend semua & boleh lah diminum. Kalau nak manis, boleh tambah sket susu pekat manis.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...