Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

Jalan-jalan cari makan di Kemaman

Makanan-makanan yg sering menguja saya setiap kali menjejakkan kaki ke bandar Kemaman ;)


Ochado Mid Valley: Buy 1 FREE 1 Promotion

I didn't notice there's Ochado @ Mid Valley until a friend told me about this promotion. Of course I dont want to miss kan ... maka lunch tadi kami pon membeli lah. I had a chance to try it before @ Pavilllion, masa tu I had the Pop Egg (Coffee Ikura) Milk Tea ... mmg best la & made me craving for more.

Sbb dah planned nak beli flavour yg x penah cuba ... maka I chose Ochado Premium Tea >> Okinawa Matcha with Azuki Bean. Mmm ... just a so-so la, the matcha taste was too strong & a bit pahit. After taste nya x syok betul di tekak I ni. I thot it's gonna taste like matcha ice cream macam kat Sushi King ke ... so bila minum rasa lain, mmg upset lah.


Masa queue order air tu, nampak mille crepe ni ... ada a few flavour >> Chocolate, Vanilla, Mango & Strawberry. Mmg dah lama teringin nak cuba mille crepe cake ni .. sbb nak membuat macam x sanggup ... 
Untuk cake ni, I bagi 2 thumbs up. Mmg superb!!! dah off set kekecewaan I dgn air kat atas tu. Esok-eso…

Egg Benedict - a quick fix for breakfast

nak pasang tingkap macam ni pon boleh ... hehe ...

Haziq suka sangat breakfast macam ni ...


Wordless Wednesday: A day with Darren Alisya - @ Kemaman

Makaroni Lemak Pedas for brunch

Our brunch @ home last week ... on one of the days that I was WFH ... serba kurang sbb malas nak keluar membeli barang, made do dgn apa yg ada dlm peti besi aje. Resepi nya olahan dr sini

Asam Keping for sale ...

Homemade asam keping. Kepada yang berminat & duduk sekitar pekan ampang, boleh lah ..

Sweetthots Enterprise ... the cause to my silence ;)

Mmm ... setelah sekian lama, I guess it's time to reveal  ... kot ada yg bertanya kenapa dah lama saya menyepi, ada ke ye? Ada kawan-kawan yg dah tau & dah sampai pon ;)  Fiza, Khairil, Izah Muffin Lover (xsempat akak nak offer air sbb nampaknya izah nak cepat, akak pon terkejut sbb pertama kali bersua muka) ... terima kasih, kedatangan u all tu sedikit sebanyak meniup semangat.
Kawan-kawan yg lain kalau sesat di Bandar Baru Ampang, sudi-sudikan lah singgah ye ...
Lokasi: AW5 - Ground Floor, Spectrum Shopping Mall, Giant Bandar Baru Ampang
Dan sebab ini juga lah, sudah agak lama saya x bereksplorasi dgn resepi2 baru  ... saya rindu mixer, oven, periuk, kuali, pinggan & segala peralatan memasak saya ... huhu ...

A heartfelt love notes

Juga dr poket itu ... , entah kurun bila la ni ye .. tp dah berapa kali nak buang x jadi, sampai dah lusuh. And finally I decided to throw it away ... sob, sob ... & keep a copy here ... yeay!


Aishhh ... baru je nak jiwang2 .. kenapa pulak ada cikgu jantan, cikgu betina ... ada-ada je la Haziq ni.




Surat Cinta dr Naim

Mengemaskan khazanah dlm tas tangan sebentar tadi ... dan terjumpa la surat ni yg  x silap tahun lepas I dapat ni ... mcm sayang lak nak buang, so I decided to keep the soft copy dlm blog dan dgn senang hati I koyak the original copy masuk cik tong ;)

So, inilah dia surat cinta tulisan cousinku dr nukilan nenekku yang tersayang .. rindu pula pada arwah atuk, Al-fatihah buatnya.



Cozy House Restaurant, GE Mall

Dah lama mendengar kawan2 kata makanan kat sini sedap. Adik & cousin I pon berpendapat serupa. Bila ajak hubby mencuba, dia menunjukkan rupa kurang berminat atas sebab2 yg tertentu lah. Maka xde la I berani nak tanya lagi. Orang kata, Cozy Corner kat Ampang Park tu adik beradik la dgn Cozy House ni. Ooo ... kalau macam tu, dah penah la rasa, tapi itu pun 15 tahun yg lepas, x ingat dah .. bangunan KLCC pon baru je siap waktu tu.


Minggu lepas, I got the chance to be here. My cousin, si no-bak-ya tu ... agak kaya waktu tu .. so dia belanja (^__^), thank you ye kak mah. Lenkali belanja la lagi, dan lagi, dan lagi. Tapi to my surprise, the dishes x sesedap mana pon spt yg digembar gemburkan. So-so jer, x melekat kat hati ni. We had Sotong Butter, Ayam Masak Hijau and Sweet Sour Fillet. Takde mood nak snap gambar, sempat tangkap Sotong Butter ni je. Dengan harga yg ditawarkan tu, I rasa x padan la I nak ke mari lagi. Babai la cik Cozy, I'll never gonna step in here again, unless or…