Skip to main content

Ochado Mid Valley: Buy 1 FREE 1 Promotion


I didn't notice there's Ochado @ Mid Valley until a friend told me about this promotion. Of course I dont want to miss kan ... maka lunch tadi kami pon membeli lah. I had a chance to try it before @ Pavilllion, masa tu I had the Pop Egg (Coffee Ikura) Milk Tea ... mmg best la & made me craving for more.


Sbb dah planned nak beli flavour yg x penah cuba ... maka I chose Ochado Premium Tea >> Okinawa Matcha with Azuki Bean. Mmm ... just a so-so la, the matcha taste was too strong & a bit pahit. After taste nya x syok betul di tekak I ni. I thot it's gonna taste like matcha ice cream macam kat Sushi King ke ... so bila minum rasa lain, mmg upset lah.


Masa queue order air tu, nampak mille crepe ni ... ada a few flavour >> Chocolate, Vanilla, Mango & Strawberry. Mmg dah lama teringin nak cuba mille crepe cake ni .. sbb nak membuat macam x sanggup ... 

Untuk cake ni, I bagi 2 thumbs up. Mmg superb!!! dah off set kekecewaan I dgn air kat atas tu. Esok-esok nak cuba flavour yg lain pulak.

Btw, here's the definition for Crêpes  and Mille crêpe from Mr Wiki ..

Crêpes are especially popular throughout France. The common ingredients include flour, eggs, milk, butter, and a pinch of salt. Crêpes are usually of two types: sweet crêpes (crêpes sucrées) made with wheat flour and slightly sweetened; and savoury galettes (crêpes salées) made with buckwheat flour and unsweetened. The name "galette" came from the French word galet ("pebble"), since the first gallettes were made on a large pebble heated in a fire. Batter made from buckwheat flour is gluten-free, which makes it possible for people who have a gluten allergy or intolerance to eat this type of crêpe.

Mille crêpe is a French cake made of many crêpe layers. The word mille means "a thousand", implying the many layers of crêpe.[3]

Comments

Popular posts from this blog

TAJWID: Cara Bacaan Hamzah Wasal dipermulaan ayat

Alhamdulillah, silaturrahim yg terputus sejak sekian lama dengan sahabat-sahabat puspawangiku dibawah tu dapat dieratkan semula  melalui groups WhatsApp sejak pertengahan tahun lepas kalau xsilap. Bila dah berkumpul tu walau pun di alam maya memang kecoh sampai kadang-kadang beratus-ratus message yg masuk, ada yg hphone hang, ada yg keneneng nak baca celoteh yg macam-macam dr drama akasia, cerita shopping sampai la ke hal mesin basuh, piuk belanga semua. At last, kami bahagi-bahagikan group ikut kategori, memasak, biz, kasih sayang, jalan-jalan dan general. Tu pun kadang-kadang xsedar diri tersasar dari landasan ;). Tak ketinggalan, selain group menceceh, kita buat juga group mengaji. Syukur, alhamdulillah. Banyak manfaatnya, in sha Allah. Semoga kami semua istiqamah.
Seronok juga group mengaji kami walau pun sekadar di alam maya. Dapat juga kongsi ilmu sedikit sebanyak tentang hukum tajwid didalam Al-Qur'an melalui mereka yg berpeluang pergi belajar mengaji dengan ustaz. I terpa…

Tteokbokki

Tteokbokki a.k.a kek beras pedas antara street food yang sangat popular di Korea. Disebabkan anak-anak suka sangat makan masakan korea, kita pon ambil peluang la belajar memasaknya. Kali ni kita nak share cara masak Tteokbokki ni. Tak la susah mana pon nak buat. Di sekitar Ampang Avenue memang banyak mini market korea jadi x susah nak cari bahan-bahannya. Insya Allah bahan-bahan yg saya share kan di sini di jamin halal.
TTEOKBOKKI(my-sweetthots.blogspot.com) 1. Tteok (Korean rice cake)

2. Kek ikan (fish cake)
3. Telur rebus 4. Ikan bilis 5. Tangleweed 6. Bawang putih 7. Korean chilli paste (gochujang)  8. Serbuk cili Korea

9. Cili padi (kalau nak pedas) 10. Gula
1. Hiris bawang putih halus2. 2. Rebus air dengan ikan bilis & tangleweed untuk dijadikan stok. Setelah mendidih, tutup api & biarkan stok tersebut selama 10 minit. Buang ikan bilis & tangleweed tadi. 3. Rebus tteok (Korean rice cake). Pastikan tteok tidak melekat. Selepas masak, buang air rebusan.  4. Simbah ke…

Sotong Goreng Kunyit (versi kering)

Lama dok berhibernasi, tetiba keluar tayang sotong goreng kunyit je? Hehe ... Actually ada beberapa orang member pernah tanya, macamana I buat sotong goreng kunyit. Sebab katanya, bila dia goreng minyak meletup2 lak. So bila I buat satu hari tu, teringat la nak share kat sini. Tu yang beriya-iya pulak snap gambar .. ;) 
Tak tau nak kata, ni versi Kelantan ke or Siam, so I panggil versi kering je lah. Before kawin dengan my darling, x rajin pon buat style gini sebab dr kecik biasa makan yg jenis basah berkuah. Bila dah kawin, balik kelantan selalu tengok dan makan kakak ipar goreng style ni terus jatuh cinta gitu.
SOTONG GORENG KUNYIT (versi kering)Resepi: ain sweetthots
Sotong secukupnya - cuci bersih dan potong bulat Kunyit dan garam secukup rasa Bawang besar holland - potong bulat Cili hijau siam - xde, ain ganti dgn cili merah. Cili hijau siam lg best .. biasa diguna buat solok lada Kacang panjang - optional Minyak

Gaul sotong dengan garam dan kunyit secukupnya. Masukkan ke dalam k…