Monday, April 11, 2011

Popiah Pisang


Popiah pisang bersos coklatbuat minum petang. Juadah yg ringkas tapi sedap. Gulung-gulung pisang dlm kulit popiah, goreng. Nak letak gula ke or cheese before gulung, pon sedap. Hujung minggu ni aktiviti masak biasa-biasa aje sbb seharian ronda-ronda kat luar & bawa the kids tengok movie >> Hop. Best gak ceritanya, pasal E.B the Easter Bunny yg x nak take over his father's business tp sibuk nak jd drummer ... quite entertaining.


Hafiy punya kerja la ni, pi atur bunga sebelah popiah. Nak tolong mummy nya yg tengah excited try lense baru ... hehe..



Tambah ais krim pon best. Disebabkan tahap ke'amaturan ... gambar yg dengan ais krim tu x menjadi la.. aiskrim dah menggelungsur turun dr popiah ... x sabar tunggu I yg x dpt2 angle utk shoot .. aisehh .. fail betul la, nak kena menuntut ngan Noorsha, K.Ita  & mereka-mereka yg pakar nampaknya ni.

8 comments:

  1. Dear ada lagi tak utk ai ,jakun ni tak pernah buat lagi

    ReplyDelete
  2. chik mi .. u tunggu depan pintu eh, jap gi posmen i htr ... hihi...

    ReplyDelete
  3. sedapnya...antar sini skit...tak pernah buat juga ni..hehe

    ReplyDelete
  4. Nieza:
    cuba jgn x cuba ... sesuai sgt time dpt tetamu emergency kan. letak cheese kt dlm or lepas dh goreng pon syiok gak. Tabur gula sket b4 gulung pon boleh.

    ReplyDelete
  5. mas pernah buat popia pisang ni..
    memang best...

    ReplyDelete
  6. Assalam ain,
    thanks for the info tu ya...bolehlah masuk list..
    akak pun tak pernah try juga ni popiah pisang mungkin macam goreng pisang kot rasanya?..
    thanks ain for the wishes tu ya..

    ReplyDelete
  7. as-salam
    so marvelous..popiah pisang tu..

    ReplyDelete
  8. mas:
    mmg best kan.

    Ayu:
    waalaikumsalam kak. np. popiah ni .. ye la kot cam goreng pisang ... cuma bhgn kulit tu crunchy, tu yg lg best dr goreng pisang kot. 2 hari lps pon buat lg utk budak2 bfast, letak cheese kat dlm, then nak makan tuang pancake syrup. mmg yummy.

    Ady:
    waalaikumsalam ... a'a.. mmg yummeh! kalau x pernah cuba lg, sila buat >_<

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...