Wednesday, November 23, 2011

Mali's Corner


Mali's Corner ... the top spot for Char koay teow in KL. Setelah sekian lama dok dengar org sebut-sebut kesedapannya, finally ni lah pertama kali merasa hari sabtu yg lepas dekat Platinum Walk, Danau Kota. Rasanya? Sedap la jugak ... Maaf ... some may not agree with my comment ... tapi semata-mata nak datang sini makan koay teow ni tidak la kot sebab kita ni bermastautin kat Ampang. Hari tu pon bila dah makan 1/2 pinggan, nak menghabiskan tu payah la pulak. Maybe sebab rasanya ada cam berempah sikit buat tekak ni cepat muak. Tapi dari segi harga pulak, I rasa ianya sangat berpatutan. 
Pada tekak I char koay teow basah kat my hometown pekan Masjid Tanah tu lebih menepati citarasa kami. Just my 2 cents. Bak kata orang, tepuk dada tanya selera ... citarasa kita berbeza2 kan. Dlm kata lain rambut sama hitam hati lain-lain. Sesungguhnya Allah tu Maha Mengetahui, kalau semua org sama citarasa & kehendaknya ... I rasa bertambah tunggang langgang dunia ni, dok berebut benda yg sama kan.

I google food review kedai ni, ramai je yg kata sedap & they also claimed nasi lemak & ayam goreng kat sini best gak. Hari tu x try le pulak. Nanti bebila tersesat lagi kat daerah ni or mungkin bila nak bawa abg & kakak ipar yg dok kelate yg dah lama berhajat nak rasa koay teow ni, I nak cuba nasi lemak dia pulak ;-)

Ok la ... utk yg x pernah rasa lagi & teringin nak cuba tu, here's the address ye. I x familiar gak area Danau Kota, hari tu terpaksa check in thru facebook nak cari tempatnya.

Mali's Corner Char Koay Teow/Nasi Lemak
Jalan Langkawi Setapak,
53300 Kuala Lumpur.


3 comments:

  1. salam ain cayang..akak x pernah lg rasa kwayteow mali's nih w/pun selalu lalu depan kedainye..hehe! malas nk beratur panjang..huhu!

    ReplyDelete
  2. Hmmmm, makcik suka yg kering punya....nanti bila dtg penang, bg tau ye, makcik bawa u try yg sini punya pulak

    ReplyDelete
  3. Salam Ain,
    TQ. makcik dah cilok resepi cheesecake pesona tu..with slight changes

    http://makcikkantin.blogspot.com/2011/11/no-bake-biscuit-layer-cheesecake.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...