Monday, May 27, 2013

Kuih Kelopong


Orang melaka ... mcm saya ;) panggil kuih ni kuih kelopong. Bagi generasi muda sikit macam cousin saya yg di sekolah menengah atau anak sy sendiri, mereka panggil kuih ni ... buah melaka. Yang ni buat masa masak laksa johor sempena birthday mak ... best sbb gula melaka dia ori, basah2 xkeras ... mmg sedap sgtlah. Time hujan-hujan ni sedapnya kalau dapat makan ... air nya pulak kopi o ... uh uh uh ... wallaa ... apa kan daya, kala ni kita dok ofis ni ... melopong je la ... sambil memikirkan trafik nak balik rumah kalau baru start hujan time gini ... huhu ...


4 comments:

  1. i panggil kuih melaka..kalau bukak puasa, suka makan ni..sedappp

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik sar ... mmg satu kemestian ni di bulan puasa, tiap-tiap hari pon xpe.

      Delete
  2. Makcik panggil ni buah melaka.....baru buat last week....guna labu

    ReplyDelete
  3. saya x penah try dgn labu lagi, orait. nanti nak cuba juga la, menarik juga tu utk bulan puasa ni ... jgn nanti asik ulang ambil air sembhyang masa tarawikh sudah ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...