Sunday, May 18, 2008
Tiramisu... a cheesy-choc treat
This entry is solely dedicated to my dearest autie cute @ ayer keroh tu. Selepas u tanya, I buat khas utk tatapan u aje. Nak rasa kalu, tungguu... i balik kg ye.
Here goes the recipe ... tq k.hanieliza ..
TIRAMISU
(Sumber Resipi: Hanieliza)
1 biji kek span coklat – kek coklat biasa pon xpe, selalu nak cepat I beli je dr mana2 kedai kek
250 gm cream cheese – any brand will do, I usually use philladelphia
150 ml yogurt asli – macam dutch lady or marigold tu
1/2 cawan gula
serbuk nescafe
1. Kek span dibelah 2 lapisan
2. Pukul keju dan gula sehingga gebu.
3. Masukkan yogurt dan pukul lagi sehingga rata.
4. Sapukan adunan dibahagian tengah lapisan kek.
5. Ayakkan serbuk nescafe sekeliling kek.
6. Susunkan lagi kek dan sapukan dengan adunan keju. Ayakkan serbuk nescafe lagi.
7. Sejukkan beberapa jam sebelum dihidangkan.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Soft Pandan Marble Cake ... lembut dan sedap sangat
Yeayy ... Seronoknya ... akhirnya jumpa resepi butter cake yang lembut sangat tanpa perlu guna ovalette. Alhamdulillah. Thanks Mamafa...
-
Alhamdulillah, silaturrahim yg terputus sejak sekian lama dengan sahabat-sahabat puspawangiku dibawah tu dapat dieratkan semula melalui gr...
-
Yeayy ... Seronoknya ... akhirnya jumpa resepi butter cake yang lembut sangat tanpa perlu guna ovalette. Alhamdulillah. Thanks Mamafa...
-
Morninggg ... sebelum I bercuti panjang esok, pagi ni I nak share resepi Kuzi pulak. Masa hubs bawa balik daging korban hari tu memang ...
No comments:
Post a Comment