I've been trying a few recipes of bread & butter pudding, kebiasaannya bila ada lebihan roti yang dah nak expired. Tapi so far, dalam banyak-banyak cam dah in love with resepi ni. Inilah rupa hasil eksperimen i pada bulan October 2008 yang lepas. Thanks Ms CatLady.
(Sumber: CatLady)
A:
500ml susu segar
8 keping roti
B:
4 sudu besar gula halus
2 sudu besar butter
2 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanila
1 sudu besar tepung jagung
C:
2 sudu besar kismis hitam
Koyakkan roti & rendam dalam susu 1/2 jam. Kacau & gaul rata bahan B. Masukkan kismis & tuang adunan ke dalam loyang. Bakar pada suhu 180C sehingga masak.
SOS KASTARD
1 tin susu cair
1 sudu besar tepung kastard
2 sudu besar gula
Masuk semua bahan dlm periuk. Panaskan atas api kecil & masak hingga pekat macam sos.
No comments:
Post a Comment