Potato Salad

I made this for dinner 2 weeks ago, to pair with roasted lamb (mengelat, beli yg dah siap marinate kat carrefour je... kes nak cepat le ni)... Jangan tanya mana pegi lamb nya, x sempat la nak posing maut... laju dikerjakan 3 hero kat umah tu walaupun dagingnya tak selembut mana. Yang ni dpt snap pon pasal i mmg buat lebih, boleh bawa bekal gi opis bila dh tak tau nk makan apa utk lunch. Resepi ni dah selalu buat, agak famous satu ketika dulu di RNet; slps geng2 RNet Spore buat gather2 kalau x silap. Basically resepinya macam kat bawah ni.


Potato Salad
(Sumber: murni RNet)

Kentang - direbus, potong dadu kasar
Telur - direbus, potong dadu kasar
Mayonis
Black pepper
Lada sulah
Jus lemon
Daun bawang
Gherkin - potong dadu, boleh omit kalau xde

Gaul bersama semua bahan. Perasakan secukupnya .. hihi. Simpan dalam peti sejuk coz lebih sedap dimakan sejuk.

Comments

  1. lamanye tak mkn potato salad kak ain....nyum nyummm

    ReplyDelete
  2. phira... senang je buat, dulu dh bagitau rasanya... tapi, kalau nak i buatkan selalu, bodek ler boss u terima i keje kat sana ... hihi.. lebih dr potato salad i buatkan... hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

TAJWID: Cara Bacaan Hamzah Wasal dipermulaan ayat

Sotong Goreng Kunyit (versi kering)

Tteokbokki