Thursday, May 20, 2010

Potato Salad

I made this for dinner 2 weeks ago, to pair with roasted lamb (mengelat, beli yg dah siap marinate kat carrefour je... kes nak cepat le ni)... Jangan tanya mana pegi lamb nya, x sempat la nak posing maut... laju dikerjakan 3 hero kat umah tu walaupun dagingnya tak selembut mana. Yang ni dpt snap pon pasal i mmg buat lebih, boleh bawa bekal gi opis bila dh tak tau nk makan apa utk lunch. Resepi ni dah selalu buat, agak famous satu ketika dulu di RNet; slps geng2 RNet Spore buat gather2 kalau x silap. Basically resepinya macam kat bawah ni.


Potato Salad
(Sumber: murni RNet)

Kentang - direbus, potong dadu kasar
Telur - direbus, potong dadu kasar
Mayonis
Black pepper
Lada sulah
Jus lemon
Daun bawang
Gherkin - potong dadu, boleh omit kalau xde

Gaul bersama semua bahan. Perasakan secukupnya .. hihi. Simpan dalam peti sejuk coz lebih sedap dimakan sejuk.

2 comments:

  1. lamanye tak mkn potato salad kak ain....nyum nyummm

    ReplyDelete
  2. phira... senang je buat, dulu dh bagitau rasanya... tapi, kalau nak i buatkan selalu, bodek ler boss u terima i keje kat sana ... hihi.. lebih dr potato salad i buatkan... hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...