Friday, August 6, 2010

Kuih Koci & kenduri ...


Teringat lak time kenduri kat kg last week... tambah2, teringat kat si kuih koci kat atas ni. Hari tu eksyen... makan satu je kes perut dh penuh sumbat macam2 mknn, skrg baru nk menyesal.. dh terlewat lerr. Tapi mmg best kenduri kat kg, semua benda pon gotong royong sampaikan buat kuih koci ni pon dorang buat beramai2. Kalau kat bandar, main order je... pastu siapkan je la duitnya. Tu sbb kenduri kat kg, walaupun biasa2 aje lauknya... tapi tetap sedap sbb dimasak dgn kerjasama & penuh kasih sayang ^_^.


Sambil buat keja, makan. Sambil makan berborak.. kan mesra tu ;)


Mee Rebus, juadah utk yg tolong menolong memasak ... Yg ni pon eksyen aritu, jamah kuah jer. Now rasa meronta2 pulakkss nak makan. Kena request induk buat pulak la nnt balik buka kat kg... hihi.


Ni je lauk yg sempat disnap.. masak cili api daging dgn rebung (permintaan nenek)


Asam pedas, lebih kurang menu wajib kenduri org melaka ;)


Ayam goreng cili


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...