Tuesday, February 1, 2011

Ahaii.. cek mek molek ;)


Bersiaran dr bumi Cik Siti Wan Kembang ... Memang kena la tema ye kuih ni... baru je makan panas2 tadi.. mmg syiok la makan time cuaca sejuk hujan camni ... keledek ni pulak, elok je empuk ... molek bak kata warga klate ^_^. Actually my darling but but yang request nak makan cek mek ni ... bahan senang, laju je la.. dan2 tu gak buat.


Dok puah lagi ni... (err.. betul ke ambo kecek ni? hihi...) tadi buat sket je, berebut2 makan ... ingat kan malam2 x laku... licin weii... ye la buat sendiri, lembut gebus sbb tepung sket keledek lebih. No worries... stok keledek terlebih sudah... setambun lagi tu.... moga dimurahkan rezeki org yg memberi tu.. bagi sikit punya x hengat... 10kg kot ni. Kembung keledek ler kami lepas nih.


Apa nak buat lagi ni eh... yang terpikir skrg:

1. Donut keledek ... yess!! memang ku tunggu nk cuba nih.
2. Pengat/Bubur keledek campur sagu
3. Keledek goreng
4. Keledek masak airdgn pucuk manis
5. Keria ... x mo la, cek mek kat atas tu lebih kurang je rasa keria ... err... bingka keledek? ada ka kawan2? x penah dgr le pulak.

Idea please... apa lagi nak wat dgn keledek ni ye...

2 comments:

  1. wahhh...banyaknya keledek..maunya mabuk keledek ni....
    kak..bingka keledek pun sedapp..mas pernah nampak tapi tak ingat blog sape, rasanya blog kak ummi,home sweet home ada banyak resepi keledek...
    donut keledek memang sedapp kak...

    ReplyDelete
  2. haha mas.. mmg mabuk keledek dh ni... masing2 dok terkentut jer. wat cek mek molek dh 2 round ni. dah try donut keledek semlm.. mmg best lah.. kejap jer licin, tu pun ada brg yg kurang. nnt nak search bingka keledek kat blog k.ummi. tq ye mas, bg idea.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...