Thursday, February 3, 2011

♥ Kedai Makan Kak Lah @ Pengkalan Kubor


Lokasi: bertentangan Sekolah Kebangsaan Pengkalan Kubor 1

Yippie... one of the food dlm our wish list dah dpt makan ^_^.  A MUST visit stall setiap kali kelik klate ...   Datang sini dah selalu. Baru ni sempat nak snap gambar. Buktinya >> Siap simpan no tel kakak ni lagi tau nak make sure kedai dia buka supaya x kehampaan ... ni kes ada bbrapa kali we all pegi, kedai dia tutup... frust wo.. ye la... from kb berlapar pepg around 9 ~ 9.30 dah gerak ke Tumpat semata2 nak makan kat kedai ni sekali tutup... memang leh putus arah tau.. Sejak tu ler minta no tepon kakak ni.

Gambar ni kejadian di hari isnin hari tu. Actually dulu kedai kakak ni elok jer pastu dia nak besarkan sbb ramai pelanggan. Tapi dah agak lama juga x siap2 ni... ;)  Actually... x banyak jenis makanan pon kat sini ... tapi tetap mampu buat hubby & I teringat2 selalu nak datang kedai Kak Lah ni. Apa menu istimewa kedai ni ye yg sampai kami teringat-ingat selalu tu eh? Walhal.. kedai pon.. dah berapa kurun x siap2.

Kalau takat yang ni...  Merata boleh jumpa yang sedap, kan.


Macamana pulak yang ni? Payah nak jumpa gulai ni weiii..



Kepala ikan merah... nyum nyum ... menurut kata my abang ipar, menu ni namanya Gulai Lemak Cili Api. Sekali tengok macam masak lemak cili api org negori yo... tapi kan.. cemana eh, serupa tapi x sama kot. Kita wat kat rumah style org negori campur klate... isk... kdg2 jadi, kdg2 tidak.. makan kat kedai gak yg sedap... Ni je masakan2 yg dijual kat kedai ni... tapi lakunya bukan main ... kalau lambat datang.. alamat kempunan la.


Bila gulai dah sampai depan mata... lupa dah kamera segala, lambat nnt i gigit tulang jer u sbb my kids pun mmg suka sgt gulai kak Lah ni, w/pun gulai ni agak pedas.. Lepas makan, apa lagi... shopping kat Pengkalan Kubor la. Oops.. ada sket persamaan dgn tag line kucing disitu, tingat pulak nak bagi pesan kat dia nih..
Wahai kucing... jika kamu membaca kisahku ini, jgn lupa ye.. kalau singgah ke pantai timur, sila masukkan kedai ni dlm list jjcm mu... okehhh! Highly recommended nih..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...