Saturday, January 15, 2011

Coriander wedges

Ni side dish utk ayam kat bawah tu.  Idea datang masa melawat blog si kucing oren gemuk tu ;) Pun x sempat nak letak dlm pinggan lawa2 before snap. Sejak dah lama x bersiaran ni, idea menulis pun kering lah, macam org mamai bangun tido je. Jadi mai la kita tengok resepinya ye, si kucing x bagi sukatan tepat jadi agak2 jer.

CORIANDER WEDGES

ketumbar + jintan ~ kisar
blackpepper ~ kisar (ain tambah)
sedikit garam

Potong kentang, lumurkan dengan mentega dan serbuk ketumbar, renjis sedikit garam, bakar pada suhu 200c selama lebih kurang 45-60-90 minit (rajin²lah cek sendiri tengok warna kentang dah molek). Itu saja!

4 comments:

  1. hihihi, kita pun buat takde sukat²... cempak aje! :)

    ReplyDelete
  2. kog: best kan... campak sesuka hati ^_^

    ReplyDelete
  3. dah lamer cr resepi ni..tak sabar nak try weekend nih...

    ReplyDelete
  4. alin: cuba la alin, harap2 suka ye ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...