Friday, June 24, 2011

Mee Rebus Ramli


Masa naik cab nak ke hotel tu sempat tanya pakcik tu food yg sedap kat pekan Ipoh & he suggested Mee Rebus Ramli. Bila citer kat hubby, dia pon cakap org2 ofis dia recommend kedai ni gak. Lepas puas pusing 2-3 round, stop tanya org, baru ler jumpa kedai en Ramli ni. Sedap, puas hati dgn rasa mee rebus dia eventho i rasa a bit manis. Masa we all makan, ramai gak org yg dtg sini w/pun masa tu dah pukul 3 lebih. 


Haziq & Hafiy had Nasi Ayam. Not bad ... tapi sup nasi ayam tu I kurang suka sbb mcm byk rasa perencah kiub maggi/sewaktunya. Overall ... menu kat kedai ni sedap la. Tak caya? Nampak x ekspresi mulut Haziq kat atas tu? haha... suka betul dia ni bila suh posing dgn food. Kalau sampai Ipoh lagi, boleh dtg sini lagi. Selain dr mee rebus & nasi ayam, ada juga laksa, nasi lemak, mee/bihun/kue teow sup, chicken chop & lamb chop. Si Haziq siap cakap nak dinner kat sini lak mlm tu sebab tergoda tgk gambar lamb chop tu.



No comments:

Post a Comment

Bubur Candil juadah buat tetamu di hari raya

Raya baru baru ni my aunty tetiba kata rasa nak makan bubur ni, maka lepas settle masak lunch terus la gentel tepung buat bubur. Ada tet...