Tuesday, July 5, 2011

Dinner @ Sekinchan Ikan Bakar


Another new spot utk makan ... Once a while for a change boleh la, selalu2 tu xde la nampak gayanya ... leh kering poket hujung bulan nnt sbb I rasa the price boleh tahan mahal lah. Taste wise, boleh tahan but my vote still goes to Muara Ikan Bakar Umbai. Even ikan dia bakar without sambal macam kat Sekinchan ni tapi I rasa lagi sedap .. sbb ke'simple'an & ke'fresh'an ikan tu kot. Nasi lemak best & sambal cicahnya pon best. Itu ... pada tekak I lah ye ;) Btw ... lama sungguh dah x pegi, so x pasti kalau kualiti rasanya dah x maintain.

Hubby & I puasa sunat on the 23rd June hari tu. Tak tau nak berbuka kat mana then teringat plak this ikan bakar place baru buka their new branch dekat Ampang Waterfront ... which is less than 5km away dr rumah we all (>_<). Ambience kat sini menarik, I suka... terasa kehijauan, sejuk mata memandang. While waiting .. my 3 heroes bz melayan si Angry bird.


Our drinks ... epal kasturi & tembikai laici.


Jenahak bakar .. First time makan jenahak jenis ni .. sedap jugak!


 Pari bakar ...


 Asparagus bakar. Menu kat sini serba serbi pon bakar kecuali nasi .. sampaikan sayur pun xde yg goreng, bakar jer.


Nasi lemak ... biasa2 ajer ... dah la sejuk kurang lemak pulak, rasa menyesal lak tak ambil nasi biasa.


11 comments:

  1. akak..haritu pun nak try jugak. tapi tengok ramaaiiii sangat kat situ. ok tak kak ikan bakar kat situ. dah dekat la ngan rumah saya tu. tak sampai 5km kot.. hehe

    ReplyDelete
  2. ikan bakar n nasi lemak umbai? sedap tu! sy suka gak :))

    ReplyDelete
  3. minggu lepas new branch baru bukak dkt dgn rumah..tp masih blm berpeluang lg utk singgah.cm sedap je ikan2 tu..

    ReplyDelete
  4. sudah seantero dunia cakap pasal sekichan ikan ni but belum pernah cuba walau kat shah alam ada :)
    sebab lunch time lambat nak tunggu ikan kena bakar :)

    ReplyDelete
  5. pernah skali try lunch kat sekinchan near my house...pastu tobat tknk pi lunch kat sana lagi dah...lambat bebenor service depa sampi anak i dah nangis sebab kelaparan yg amat,.. tak tau lah branch lain may be cepat kot service dia..my place tu memang hampeh lah service dia

    ReplyDelete
  6. ain, u're making me hungry walaupun dah kenyang bukak pose tadi. kat mana ye this ikan bakar ni? mana la tau kot2 tiba2 hubby I tergerak hati nak pegi :D

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. izah:
    gi la try. sedap gak rasa dia tp pencicah dia kurang kick! x sure lak weekend camne tp hari tu akak pegi hari khamis, xde la crowded sgt & servis pon ok je dlm 20 min food dh sampai. Akak rasa cam mahal jugak la (kot ye pon brg2 naik harga kan) ikan 100g - rm7, so sekilo dh rm70. akak mkn cam dlm gambar tu + 3 nasi putih + 1 air tembikai = rm82 ++. ikan pari tu >< besar tapak tgn rm14 tu (kalau kedai biasa2 tu dlm rm8) & jenahak rm42 (>< 600g kot)

    ReplyDelete
  9. deliah:
    del .. umbai, my fav ikan bakar place!
    lama x jengah u, actually semlm i dh singgah silently, was admiring ur pics .. x sempat nak tinggal komen ^_^

    ermayum:
    dear... if u nk pegi lunch time, make sure u r d 1st to reach d place, gerenti x lambat .. hehe

    zarin:
    baru sekali pegi. pd i, cepat gak la service dia .. more or less 20 mins food dh smpi.

    sizuka:
    shidah, u stay mana ye? Yg I ckp ni kat Ampang Waterfront shop lots. Signage dia besar u & the pics will definitely make u drool ;) There's another 1 kat setiawangsa. Dekat Setiawangsa Bangi Kopitiam tu, if u walk along jln tu (yg dorang panggil Setiawangsa Uptown kalau x silap i) sekinchan ni belah hujung tu, seberang jln.

    ReplyDelete
  10. rata rata sekarang ada ikan bakor kan?

    ReplyDelete
  11. makcikkantin:
    makcik ... kan? agak2 si usop wilcha ada share ke eh? :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...