Friday, October 7, 2011

Puding Susu Koktel


One of my favourite dessert ye lah pudding. Dessert yang ni di buat untuk tetamu bersekali dgn Mee Jawa hari tu. Memang selalu dah guna resepi dr blog Home Sweet Home ni tapi selalunya x dan nak ambil gambar. Resepi asalnya dr cik Jun Yummylicious.

Puding Susu Koktel
(Sumber: Jun Yummylicious)


1 paket serbuk agar-agar (11 gm)
2 biji telor
4 cawan air
1/2 tin susu cair
1 cawan gula pasir
2 - 3 sudu besar tepung kastad
1 tin fruit cocktail

Cara-Cara:-
Masak agar-agar dengan air dan gula hingga larut. Sementara itu, pukul telor dan campurkan tepung kastad. Kacau rata dan ketepikan. Bila campuran agar-agar telah larut, masukkan susu cair dan biarkan mendidih. Masukkan campuran telor dan tepung kastad. Masukkan fruit cocktail dan kacau sebentar. Tutup api. Tuangkan ke dalam loyang pilihan yang telah dibasahkan terlebih dahulu. Sejukkan dan hidang.


4 comments:

  1. Masakan yg enak2 di sini memang hebat lah..


    *jgn lupas saksikan Masterchef Malaysia 22 otb 2011 di Astro Ria www.mahamahu.com

    ReplyDelete
  2. Del:
    my all time favorite ... :D

    Mah@Mahu:
    tq ... lebih ramai yg hebat kat luar sana kan. insya Allah, ada kesempatan nnt kita tgk.

    ReplyDelete
  3. thanks for sharing the recipe!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...