Friday, January 25, 2013

Nasi Ayam Goreng Kunyit Mat Rock


Orang kata untung keje kat area MV nih ... tapi bagi kitorg yg dah dekat 3 tahun opis pindah kat sini, dah buntu dah mikir menu lunch. Kalau dapat pekena Nasi AYam Kunyit Mat Rock kat atas ni, sedapnyaa...

Huhu ... mana nak gagau kat area opis ni. Orang yg pernah merasa mesti tengok gambar ni kecoq air liuq ..  terbayang ayam goreng yg sedap panas2 bersalut dgn sambal macam sambal belacan siam berserta potongan kacang panjang dan bawang holland .. agak menyengat la pedas dia tapi memang sedap. Cukup membuka selera dan memang boleh teringat-ingat. Kicap ada disediakan jika nak. Harga pon berpatutan.

Kita pon mula terpikat, hasil hasutan Kucing Oren nan gumukkss itew .. sila lihat entri dia yg ni. Gambar i ni lagi tangkap leleh kan, kan .. haha .. Memang dah lama menyimpan hajat nak makan since baca entri dia. But time I makan ni, berlaku secara kebetulan jer 2 bulan lepas. Pergi klinik area Jln TAR, macam buntu lak tetiba nak makan apa sbb lalok kena jab ala2 penangih dadah tgh high ... sekali I ternampak queue pjg dekat satu gerai ni ..bila dtg dekat, cam confirm je nasi tu. Terus masuk queue and beli.


Ada beberapa lokasi Mat Rock ni meniaga, satu di Jalan P.Ramlee .. detail kat blog kucin tu ye. Yang I pergi ni dekat belakang Colliseum Cafe, Jalan Tar ... kalau beratur tu belah kiri leh nampak building spt dalam gambar ni. Sori .. tak bagi alamat/koordinat .. malasss nak gugel .. perut tengah senak terlebih kenyang ni. Nanti bila rajin, kita update lokasinya ye.





2 comments:

  1. ohhh... dari entry inilah yang membawa ke jalan tar tu ye.. tp mmg sangat la mabeles.tq cik ain for introducing this :)

    ReplyDelete
  2. you are most welcome cik sar. happy to share good food with others ..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...