Monday, April 8, 2013

Kerapu Merah Stim 3 Rasa


Semalam lunch kita masak ikan ni. Lawakan dia ni? Kaler merah dia mengancam ... teringin lak nak henbeg kaler ni, mesti cantik sangat ;). Memula tengok rasa x sanggup nak makan .. dah la ada polka dot biru kat badan dia. En.suami bawa balik fresh dr KK, katanya kat KL ni xde .. entah la .. x perasan lak I sbb x pernah cari. Dia kata ikan ni sedap, so I pon cubalah makan .. kalau siakap isinya lembut, yang ni lak isi dia pejal dan manis. Tak tau lebih sesuai stim ke goreng tapi both haziq & hafiy suruh stim, so I stimkan je lah.

Memula ingat nak masak Ikan Dalam Taman, lama dah xmakan.. tapi maleh ler pulak nak buat pes sangai tu ... jadi kita masak resepi Stim 3 rasa Chef Norzailina yg sedap tu lagi  ... resepi boleh refer sini.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...