Friday, November 15, 2013

Cendol Wahab


Ada one day tu, kami ke Wangsa Melawati sebab nak lunch kat Wangsa Grill, belated celebration utk birthday Haziq. Terlupa pulak la nak tengok waktu operasi restoran Chef Zubir ni. Rupanya 6pm onwards  baru buka. Maka kami meronda-ronda la dulu, xde arah di sekitar area Sri Rampai. Nak cari light meal sementara tunggu dinner time. Ternampak Restoran Wahab ni, ada replika gambar cendol kat sign board dia. Terus teringat my office mates yg duduk area Ulu Kelang & Wangsa Maju pernah citer kesedapan cendol wahab, suh hb stop singgah makan cendol dan rojak kat sini.

Lokasi:
Restoran Wahab's
(The Best Cendol in Town)
Rampai Business Park, Sri Rampai, Setapak

Waktu operasi:
x pasti ;)


Dah siap-siap order, tunggu je la nombor kita naik ... ;) So, ni ler makanan2 yg kami order that day ...


Kue teow goreng ayam


Rojak ayam


Cendol aiskrim ... kecewa, nak cendol kacang merah tp dah habis

Taste wise overall  boleh la. Tapi my vote will still goes to rojak & cendol depan Masjid Al-Azim Pandan Indah or rojak & cendol berdekatan Damansara Specialist Hospital. Cuma kelebihannya kat sini, pilihannya banyak ... cendol aje ada lebih dr sepuluh jenis. Selain daripada tu ada makanan bergoreng juga macam kue teow dan mee goreng.

** Lain kali kalau singgah, I nak cuba Mee Rebus nya sbb ada kawan recommend, sedap katanya.

4 comments:

  1. dpn masjid pandan indah??yg dkt ngn kedai2 tuh ke kak? dpn dia ada padang eh?? ok nnt nk ajak hb try situ la plak

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...terg0da sungguh dgn cendul ice cream tu...saya follow yer.jika ader kesudian silalah ke blog saya...tkasih...=)
    http://secuitrasaumiejazz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Hello friends,
    Good news,This one place to shop for members provides value and convenience. JOIN TODAY to enjoy membership status.
    Please visit this site http://www.comprewards.com/
    & like this page https://www.facebook.com/comprewards
    Thank you.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...