Thursday, December 19, 2013

Rezeki Di Pagi Hari ... Alhamdulillah

sweet memories @ The Pinnacles, Nambung National Park, Western Australia


Syukur alhamdulillah untuk permulaan pagi yg indah hari ni, pagi-pagi dah dibentangkan rezeki. Masih bernafas dan sihat ... dapat dating-dating berdua .., breakfast dengan husband sebelum pergi kerja ianya jarang-jarang sgt berlaku sejak dia based in Segamat

Pagi ni I was caught driving on emergency lane masa nak dtg keje ... ye, ye ... saya mmg nakal bila tiba bab memandu ni ... macam-macam tau ... those who are close to me tau lah ... haha ... Even masa gi holiday kat Perth in Nov recently I kena tahan uols, memandu lebih had ok ... masa tu on the way ke Pinnacles, I gilirkan hubby drive sbb dia mengantuk. The journey mmg jauh & sgt membosankan, mmg jadi xsabar la bila kena bawa 110km/h. Boleh tersengguk2 I bila xde kawan berborak. Dad nya tido, double H pun dah kroh, kroh kat belakang. Tinggal I sorang drive dgn jln yg bosan je sunyi sepi. Ingatkan kat kawasan mcm hutan rimba mcm tu xde la polis meronda, so apa lagi I pecut la wpun keta Yaris tu semput je ... x pick-up langsung. Lalu lori sebelah pun boleh bergoyang. Tiba-tiba tgh syok bawa, kena tahan. Adoii, nasib baik dia bagi nasihat je & nasib baik bila dia minta my driving license ... lesen I tu lom expired ... kecut woo masa nak keluarkan lesen tu sbb diri sendiri ingat-ingat lupa tarikh luputnya.

Lama dah tak kena tahan macam ni sejak dah xkerja kat area subang ... So macam terkejut la juga tadi disebabkan dh lama juga I tak buat and pulak tu kena tangkap. Tapi I buat-buat bertenang je lah, dlm hati dup dap dup dap kencang dh, nak terkucil pun ada. Sblm dia smpi I siap-siap keluarkan lesen dari wallet. Bila nampak polis tu dah dekat, turunkan tingkap terus hulur lesen sambil senyum minta maaf. Redha je la masa tu apa-apa pun, nak kena saman ke apa ... mmg I salah pun. Dia pegang je lesen, pot pet sikit2 bagi nasihat dan warning aje. Fuhh ... lega.

Ye, terus terlintas ... ni rezeki sy ... Allah nak bagi pagi ni. Rezeki yg datang in so many forms, sometimes when we most need it, sometimes when we least expect it ... and that's for me to start my day. Sesungguhnya aku sangat-sangat bersyukur padaMu, Ya Allah .. alhamdulillah

** and I'm glad, hari ni seseorg yg pernah menyatakan hasratnya untuk berubah dah pun melaksanakan hijrahnya.  Alhamdulillah, i'm so happy for you my friend ;)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...