Thursday, April 17, 2014

Tortilla Pizza


Assalamualaikum ... hari ni dok tayang pizza lagi kat rumah maya I ni ye. Well, just nak share ... whenever tekak I ni menggedik-gedik la nak makan pizza kan or doubleH request tapi I was flipping lazy nak main tepung, nak prep time yg pendek je, ini lah solutionnya ... using Tortilla wraps dari Mission as the pizza base ;) Pantass gitu ... sup sap sup sap ... yeaaahhhh & pizza will be ready within 30 mins ... haha ... plus u can choose nak base rasa garlic ke, potato, the original plain or onion & chives. Oo lala ... 

... and my other secret for a great pizza in a jiffy is .... to use Sos Spaghetti Kimball (be it 1.Cendawan, 2.Bawang & Selasih or 3.Bolognese) as the sauce base ... and my sons really love to have tomato cherry & bawang Holland on their pizzas. The juice yg keluar from the tomatoes when u bite gives an extra kick. Ummpphh lah!

Sometimes kita tak terlintas nak memvariasikan our pizza topping dengan apa-apa bahan yang ada kat rumah. Here are some of the topping we normally had at home ;) Yang kat atas tu ialah Beef Pepperoni & Sos Bolognese.


Grilled salmon (just letak salt & grill) & cheezy mayo


Minced Beef & Hickory Smoke BBQ Sauce Life
hoho ... i sgt suka this combo, menjejes air liur ooiii bila tengok ni.


Minced Beef & Black pepper Sauce


Serunding Ayam & Mayo

Ini cuma sebahagian je, ada macam-macam lagi topping yang boleh kita buat bila buat pizza kat rumah. Semuanya bergantung kepada selera & creativity, kan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...