Thursday, April 17, 2014

Tortilla Pizza


Assalamualaikum ... hari ni dok tayang pizza lagi kat rumah maya I ni ye. Well, just nak share ... whenever tekak I ni menggedik-gedik la nak makan pizza kan or doubleH request tapi I was flipping lazy nak main tepung, nak prep time yg pendek je, ini lah solutionnya ... using Tortilla wraps dari Mission as the pizza base ;) Pantass gitu ... sup sap sup sap ... yeaaahhhh & pizza will be ready within 30 mins ... haha ... plus u can choose nak base rasa garlic ke, potato, the original plain or onion & chives. Oo lala ... 

... and my other secret for a great pizza in a jiffy is .... to use Sos Spaghetti Kimball (be it 1.Cendawan, 2.Bawang & Selasih or 3.Bolognese) as the sauce base ... and my sons really love to have tomato cherry & bawang Holland on their pizzas. The juice yg keluar from the tomatoes when u bite gives an extra kick. Ummpphh lah!

Sometimes kita tak terlintas nak memvariasikan our pizza topping dengan apa-apa bahan yang ada kat rumah. Here are some of the topping we normally had at home ;) Yang kat atas tu ialah Beef Pepperoni & Sos Bolognese.


Grilled salmon (just letak salt & grill) & cheezy mayo


Minced Beef & Hickory Smoke BBQ Sauce Life
hoho ... i sgt suka this combo, menjejes air liur ooiii bila tengok ni.


Minced Beef & Black pepper Sauce


Serunding Ayam & Mayo

Ini cuma sebahagian je, ada macam-macam lagi topping yang boleh kita buat bila buat pizza kat rumah. Semuanya bergantung kepada selera & creativity, kan.

No comments:

Post a Comment

Bubur Candil juadah buat tetamu di hari raya

Raya baru baru ni my aunty tetiba kata rasa nak makan bubur ni, maka lepas settle masak lunch terus la gentel tepung buat bubur. Ada tet...