Wednesday, April 6, 2016

21.12.2015 - Queenstown: Skyline Gondola & Luge ... aku rindu ...

Cari gambar masakan I, ternampak gambar ni lak. Nak story kat korang keseluruhan pengalaman menjelajah bumi kiwi ni entah bila la nak dtg mood tu, jadi I share dulu antara aktiviti indah kami di bandar Queenstown yg terletak di South Island ni. An Adventure Capital as they claimed it ... a place that's adrenaline inducing  ... tempat yang sangat happening di New Zealand.

We stayed only 1 day here as we underestimated kemeriahan bandar Queenstown. Tak puas berada di sini, banyak aktiviti yg the kids & hubby teringin nak buat xsempat like bungy jumping. Slot yg kosong lewat petang & we have to make a move by then or else tengah malam gelap gulita kami akan still berada atas jalan nak ke Fox Glacier nnt.

Hubby kata if we were to visit New Zealand again, let's visit Queenstown & stay at least 2 days here ... ;) ... yesss ... macam ada peluang je kan nak jejak lagi .. ehehe .. Pemandangan di sekitar Queenstown dari atas ni pon cantik sangat ...

A fun, family friendly activities that we had here ... 
First, the Gondola Ride ...


Then we had to take the uplifting chair to the Luge Track ...



At the Starting Point of the Skyline Luge Track





2 comments:

  1. best kan dapat holiday dengan family....to a place yg kita suka...lagi lah bonus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann .. bahagia macam dunia ini ana yg punya ... hahaha ... makcik apa habaq?

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...