Thursday, September 14, 2017

Spicy Cold Kimchi Noodles


Ann-yeonggg ... ;) 

Ni menu dinner semalam. Kes badan tak berapa sihat, asyik bersin & hingus menitik-nitik. Terus terlintas nak buat korean noodles yang sangat ringkas & pantas nak sediakan ni sbb nak kejar masa Haziq ada tuition malam tadi. 

It was well received by hubs and son. Senyum simpul Haziq dpt lepas craving Korean food. Lepas upload kat insta ... ada a few friends dah terliur and minta resepi. This dish can be very addictive tau. Haziq balik dari tuition pon minta lagi ... haha ... must be sedap sangat mummy masak eh ;)

So, here's the recipe. Do try it out ... who knows it will be your new favourite noodle dish! Gabungan rasa  sweet, spicy and tangy tu will make you bertambah-tambah dari sesudu menjadi bersudu-sudu ... hehe.

Oh ye ... daku sedikit kemalasan memandangkan tekak pahit, asyik bersin dan hidung berair je ni. Jadi tengok je la resepi yg belum sempat translate ni. 

SPICY COLD KIMCHI NOODLES

180g (6.3 ounces) somen noodles
1/2 cup (aged) Kimchi – cut into thumbnail pieces
1/3 medium (85g, 3 ounces) chilled Lebanese cucumber (or English cucumber) – rinsed, seed removed and julienned - tak letak sbb tak ada stok
1 hard boiled egg – halved to serve on top of the noodles

Bibim sauce (Mix these in a bowl)
2 Tbsp gochujang
1 Tbsp rice vinegar - I ganti dgn apple cider vinegar + heinz distilled vinegar
1 Tbsp honey
1 Tbsp raw sugar
1 Tbsp sesame oil
1 Tbsp roasted sesame seeds

1. Cook the somen noodles in rapidly boiling water until al dente. (Follow the directions from the package.) Drain the noodles and cool down under cold running water for about 1 minute. Stir the noodles with some tongs or your hand while it’s under the water. Drain the noodles well.

2. Put together the noodles, Kimchi (& Kimchi juice if any came out during the cutting) and bibim sauce in a large mixing bowl and mix them well with your hands. (Wear a food handling glove). Serve it in a bowl. Place the cucumber and egg on top of the noodles. Enjoy!


Taraaa ... siap ... sempoi kan .. so apa lagi, sila la cuba kawan-kawan.

No comments:

Post a Comment

Soft Pandan Marble Cake ... lembut dan sedap sangat

Yeayy ... Seronoknya ... akhirnya jumpa resepi butter cake yang lembut sangat tanpa perlu guna ovalette. Alhamdulillah. Thanks Mamafa...