Wednesday, July 7, 2010

Mummy, ni bilnya ...


Nak cite sket pasal hafiy, my 2nd son. There's one day lepas lunch kat umah, dia punya la rajin meng'offer'kan dirinya nak tolong kemas meja. Siap nak cuci pinggan lagi tp yg ni I x bagi karang basah2 baju lantai sume makin bertambah kerja mummy dia ada la. Just let him kemaskan meja, letak pinggan dlm sink & lap meja tu. Tapi dia sempat gak la cuci cawan.Lepas dah siap sume tu, sekali dia tunjuk kertas kat atas tu daa... siap senyum simpul angkat2 kening lagi. Oooo... patut la rajin sgt. Rajin ada makna....  Ni gara2 nak kumpul duit beli bmw lah ni. Abang dia gelak tp dia dgn lagak coolnya senyum jerr sambil angkat kening lagi... My husband cakap kat dia, Dik, kalau takat cuci macam ni, bila la boleh nak beli bmwnya? Lepas tu, tiap kali dia offer nak tolong I tanya dia, nak kena bayar berapa ni dik? Hafiy, hafiy... mata duitan kamu. Entah bila masa la dia buat price list ni.

6 comments:

  1. Tu lah orang cakap pandai cari peluang untuk kumpul duit. boleh jadi bisnesman berjaya la hafiy...

    ReplyDelete
  2. wah, siap breakdown cuci pinggan, cuci piring, cuci cawan... kalau kira pukal 'cuci pinggan mangkuk' mesti boleh dapat diskaun!

    ReplyDelete
  3. Mck - haha.. insya allah... dia kata nk belikan mummy nya ni mini cooper 1. wah, mcm beli coklat je bunyinya.

    KOG - terkejut punya pasal, lupa la nk minta diskaun. Nnt2... lenkali, haruss..

    ReplyDelete
  4. mcm iklan petronas la..haha

    ReplyDelete
  5. deeda - ok gak tu, boleh tambah duit tabung dia... haha..

    phira - tunggu la ye, esok2 adief pulak yg buat mcm hafiy

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...