Thursday, October 21, 2010

Jejari Oats


Cookies yang dibuat for Aidilfitri tempohari ;) My fav since last 3 years. I don't mind this year xdpt sambutan sangat pun dr  budak-budak kat rumah ni sebab that means I boleh melantak sorang sepuas-puasnya. Sedap tau (kat tekak I yg suka oat ni la), walaupun rupanya x hensem. Sgt ideal for breakfast yg ringkas & cepat ~ mengenyangkan & healthy.. xde telur lagi. Rasa manis dia pun without the coating (susu + icing sugar) mmg dah ngam. Biasanya I x coat pun... yg ni pun buh make-up sikit sbb nk shooting... bagi naik seri kata org ;P Tahun ni I malas nak shape kan panjang2 bentuk jejari. Nak cepat siap... so I just gelek guna pencanai then potong panjang2, ada la rupa jejari tapi 4 segi.

p/s chik mi... ni ler rupa biskut yg I bg resepi kat u aritu.


JEJARI OATS
Sumber : Cikgu Suria

250g butter
4 oz castor sugar
2 cups roll oats- blend
2 tablespoon coco
2 cups flour

Gelek shape fingers, bake, golek/coat dlm icing sugar+ susu tepung


 Tadi baca newspaper, tengok iklan larangan merokok... tingat pulak kat bujang sorang yg x g school arini sbb demam & sakit tekak. Dia kata tekak dia berlubang... haishh... camne tu? 


Last weekend keluarga abg ipar I datang rumah. Then after balik dr htr diorang kat Hentian Putra... dlm keta, we had some conversation psl merokok ni... actually Hafiy yg started. Dia ckp dia tegur anak2 kakak ipar I yg 2 org tu ttg bahaya merokok tapi abang berdua tu sengih jer. I & hubby pun nasihatkan dia & Haziq jgn ikut cam dorang tu hisap rokok bila dah besar nanti. Hafiy pun ckp dia x suka pun... tapi dia pelik, why la dah rokok ni bahaya, kerajaan still bagi org jual.... hihi. Yang paling lawaknya, dia siap bg idea, rokok ni patutnya sekotak jual rm100 & dlmnya cuma letak 2 batang. Biar padan muka org yg suka sangat hisap rokok tu...

mmm... I wonder, agak2nya la... kalau harga rokok rm100, masih ramai lagi ke yg nak merokok ye?

1 comment:

  1. simple je rupanya nak buat sekut ni ye kak... pandai pulak anak akak buat cadangan gitu ye...hehhee..tu la.. masalh org merokok nih, mahal pun belasah jugak kot..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...