Monday, November 1, 2010

Kacang Panjang Telur Masin


Menu utk lunch kali ni semua berasaskan telur masin ;) Mmm... jangan sampai my blood go upstairs sudah ^_^

Kacang Panjang Telur Masin
Sumber: Rasa Mei 2010

300g kacang panjang
1 ulas bawang merah ~ dihiris
1 ulas bawang putih ~ direbus
1 biji telur masin ~ direbus
Sedikit serbuk kunyit
1 biji cili merah ~ dimayang

Tumis bawang putih & merah hingga naik bau. Masukkan telur masin & kacau/hancur2kan. Masuk kacang panjang & serbuk kunyit. Agak2 hampir layu, masukkan cili merah. Masak sebentar & bolehlah dihidangkan.


Dessert nya pula... masih lagi White Gelatin, cuma kali ni makan dgn aiskrim & choc topping. Walla... mmg nyaman sungguh. Lebih marvellous lah dgn aiskrim, x sia2 ikut idea Haziq ni. Alhamdulillah.


Tak nampak sgt aiskrim yg bertenggek atas dessert tu sbb warnanya rainbow yg soft gitu ..

3 comments:

  1. semua semua suke..semua2 nak makan..asik nak ngunyah aje tau sekarang ni..hehee..mesti wangi je kacang ggoreng tu kan kak

    ReplyDelete
  2. salam ain cayang wah best ni lamaaaanya tak masak kcg panjang angin satu badan hahahhaha

    ReplyDelete
  3. izah:
    wah tamaknya... kang melebar akak x tanggung okeh. cemana nk ckp rasanya eh... lain sket la dr yg biasa. kalau nk tau kena cuba tau. eh...asik mengunyah tu ada makna ka? hihi... cer tiup sket angin tu kat cni. biar menjangkit... hihi

    chik mi:
    ooo... patut la pg td badan lenguh2 bdn kita... angin kcg dh bertiup ler tu. mmm... kita ni x kira, angin x angin ... janji sodap.. hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...