Friday, February 11, 2011

♥ Sup Belut @ Cinta Selera, PCB


Another eatery yg we all x miss punya bila balik KB. Why? It serves my sons favorite dish >> Sup Belut. Balik baru ni pon dorang request kat ayah cik dia nak makan sup belut.


Amacam? Ada berani? Nampak menyelerakan x? Well... if u ask me ... err ... I agak kurang berminat. Sebabnya ... bila makan, terbayang lah pulak ... iskkk... My kids complaint ... Mummy ni ... unagi sushi makan, sup belut x boleh pulak. Kan serupa tu. Oh tidakkk... am I being hypocrite? Haha... tu la yang my Youpo labelkan I.

Entah lah ye... bila I makan Unagi sushi tu ... u tau lah... japanese cuisine... dorang sgt2 menjaga penampilannya .. I know it's belut, tapi sbb dah dipotong hingga x nampak rupa paras asalnya, x la pulak kembang tekak ni nak makan. Mmg sedap ... hihi. Mmg hypocrite aku rupanya ye. Eh tapi kan... I dah berusaha tau.. I rasa kuah dia, sedap. Even kat kedai ni kan, kuah sup belut tu lagi sedap dr kuah sup daging dia. Then cuba makan isi dia... sikittt jer... sedap gak, lembut jer bila ditelan ... tapi pipi ni dah rasa kembang semacam dah ... maka x dpt ler meneruskan. 1 suapan sudah cukup bagiku. Begitu la selalunya bila makan kat sini. My kids... uishhh... x sah cakap... berebut2 nak makan isinya.

Al kisah bermulanya episod Sup Belut: the ninjas favorite nih begini ... abang ipar yg introduced... masa we all balik klate 3-4 tahun lepas kot... sbb dengar belut ni bagus utk ubat asthma. Dah tu bagus juga utk kulit. First time budak2 ni try, terus suka... lepas tu tiap2 kali balik, minta la nak pegi sini ... kalau x... boleh merajuk tau ... esp Hafiy si muncung itik tu. Kedai ni pon, kitorg simpan no tel. Order dulu, sampai2 boleh terus makan ;) tak de la letih menunggu ... Oh ye, selain dr Sup Belut, Paprik Belut pun sedap gak.


Lepas makan ... sedut udara tepi pantai ... nyamannya... tp x tahan .. sejukkk ...

2 comments:

  1. I am like you....unagi makan....sup kena fikir banyak kali kut.....

    ReplyDelete
  2. makcik: yesss!!! now i boleh kata to OH, eh... kawan I pun serupa la ... hihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...