Wednesday, August 17, 2011

Ayam Panggang - (Iftar 8 Ramadhan 1432H)


My 2 bujangsss kecik asyik nak beli ayam golek pasar ramadhan, x muak-muak dorang dgn cik yam ni ... jd I golekkan je seekor kat rumah .. ;) Dah tentu Halalan Toiyyiban. Makan pun puas. Resepi campak2 sesuka hati je ni. 

Btw, bercakap pasal Halalan Toiyyiban ni ...sekadar berkongsi ilmu yg I dpt. Hari tu dengar Tazkirah lepas tarawih .. ustaz tu ada menyebut ... nak pasti kan makanan kita ni toiyyiban .. sebolehnya elakkan dr membeli dr peniaga yg x menutup auratnya ketika bermuamalat. Walaupun mereka ni Islam, tapi bila kita membeli dr mereka yg x menutup aurat ni, kita seperti menggalakkan mereka ke arah maksiat. Masya Allah ... macam tu sekali ye, makes me ponder ... mampukah I? Insya allah ... akan cuba kuingat & elak kan. Rabbi yassir wala tu'assir ...


2 comments:

  1. resipi campak2 tu yg sedap tu.... nampak pun dah tergoda tu... sedaaapnya tgk ayam tu...

    ReplyDelete
  2. Diana:
    ngee... tp akak lagi tergoda tgk masakan diana, tambah dgn photo nya yg cun melecun tu. x tahan, kalau boleh masa tgk tu gak nak makan ^__^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...