Wednesday, August 17, 2011

Ayam Panggang - (Iftar 8 Ramadhan 1432H)


My 2 bujangsss kecik asyik nak beli ayam golek pasar ramadhan, x muak-muak dorang dgn cik yam ni ... jd I golekkan je seekor kat rumah .. ;) Dah tentu Halalan Toiyyiban. Makan pun puas. Resepi campak2 sesuka hati je ni. 

Btw, bercakap pasal Halalan Toiyyiban ni ...sekadar berkongsi ilmu yg I dpt. Hari tu dengar Tazkirah lepas tarawih .. ustaz tu ada menyebut ... nak pasti kan makanan kita ni toiyyiban .. sebolehnya elakkan dr membeli dr peniaga yg x menutup auratnya ketika bermuamalat. Walaupun mereka ni Islam, tapi bila kita membeli dr mereka yg x menutup aurat ni, kita seperti menggalakkan mereka ke arah maksiat. Masya Allah ... macam tu sekali ye, makes me ponder ... mampukah I? Insya allah ... akan cuba kuingat & elak kan. Rabbi yassir wala tu'assir ...


2 comments:

  1. resipi campak2 tu yg sedap tu.... nampak pun dah tergoda tu... sedaaapnya tgk ayam tu...

    ReplyDelete
  2. Diana:
    ngee... tp akak lagi tergoda tgk masakan diana, tambah dgn photo nya yg cun melecun tu. x tahan, kalau boleh masa tgk tu gak nak makan ^__^

    ReplyDelete

Bubur Candil juadah buat tetamu di hari raya

Raya baru baru ni my aunty tetiba kata rasa nak makan bubur ni, maka lepas settle masak lunch terus la gentel tepung buat bubur. Ada tet...