Tuesday, October 18, 2011

My Lee Min Ho & my little hero ;-)


Hehhee... amacam? ada gaya macho Lee Min Ho kah? Budak ni u all, perasan la dia macho bak Lee Min Ho gara-gara tengok City Hunter last month. Suka sangat dia dgn character superhero Lee Min Ho dlm citer tu. Siap suruh I ambil gambar dia berposing gini masa we all celebrate bday dia kat Fahrenheit 88 17 Sep hari tu. I kata kat dia, nak suka2 gitu I x kisah, tapi bukan Lee Min Ho, yg patut dijadikan idola ye. Cepat je dia jawab, kes xmo kalah ... Abang tau mummy ... idola kita Rasulullah kan? Haa ... kalau macam tu xpe la bang, lega mummy dengar :-D


Our happy faces during the sushi cum birthday lunch treat ... picture captured by Haziq


With his birthday cake ... just a small celebration kat rumah mak with mak, ayah & his cousins.

 
Last Friday pulak sampai rumah dia dgn excitednya tunjuk kat we all buku akaun tabung haji yg pihak sekolah buat. Alhamdulillah .. bagus jugak sekolah buat camni. Tapi si adik punya, xde la pulak. Ikut kata Haziq, sekolah buat by batch ... hopefully nanti turn adik sampai la jugak tu. Nasib baik si kenit ni x merajuk, kalau tak mau dia suruh we all gi buka akaun TH utk dia juga.


Abang sibuk tunjuk buku akaun TH, Hafiy pulak nak show off hadiah dia dpt ...


Pembaca Terbanyak (Jul -Ogos 2011), Program Nilam


Happy dia sbb dapat beat budak yg dpt no 1 keseluruhan tahun 1 ;-)

This week pulak both my kids busy dgn their exams kat sekolah kebangsaan. Jadi last weekend kami hanya dok rumah, menemankan dorang study. Hubby bagi dorang buat latihan, I pulak mark Haziq punya English exercise book ... bila sampai soalan no. 5 tu, x tahan nak gelak ... alahai anakkk ... boleh pulak dia jawab macam tu.


Lepas terangkan kat dia how he should have answered the question, I teringat nak explain konsep Tawassul yang I baca kat blog Achik Zana. Alhamdulillah .. berkat perkongsian achik, senang nak terangkan kat dorang dan yang buat I happy skrg both of them tanpa disuruh sometimes berebut-rebut nak menolong sbb nak tawassul utk exam. Happy sangat rasanya. I hope ... amalan tu berterusan lah nnt walau pun exam dah habis. Ameen ... insya Allah.


5 comments:

  1. Pembaca Terbanyak Ogos 2011 :) Congrats n well done! :)

    ReplyDelete
  2. Thanks Del. Tinggi harapan i utk tengok dorang jadi anak yg soleh.

    ReplyDelete
  3. ain..zana tu sedar u ke?? ke adik beradik? I selalu gak baca blog dia ;)

    ReplyDelete
  4. Salam Along Alhamdulillah.. Tq bg macam2 idea nak buat dessert dll.. Tepu gak kepala nak fikir kekadang..

    ReplyDelete
  5. linda, zana tu my x-dormmates masa matrik, kami rapat last time sampai ada gelaran cam adik beradik ;)

    achik: alhamdulillah, suka dengar. along pon kdg2 buntu, bila pikir org lain pon mungkin serupa, tu yg share ^__^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...