Wednesday, October 23, 2013

Chocolate Avocado Cake with Chocolate Chips


I saw the cake on Insta, tertarik pulak nak cuba apa rasa cake yg letak avocado. Kebetulan mmg ada beli avocado sbb nak buat sandwich avocado with telur rebus mcm ovenhaven ;) Sampai kesudah sandwichnya xbuat sebab hati dah meronta-ronta nak merasa kek ni pulak. Heehee ... 
CHOCOLATE AVOCADO CAKE with CHOCOLATE CHIPS
Recipe: ovenhaven

1 1/2 cups all-purpose flour
3 tablespoons unsweetened cocoa powder
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon baking powder
1teaspoon baking soda
3/4 cup granulated sugar
2 tablespoons extra-virgin olive oil
1/2 cup soft avocado, well mashed, about 1 medium avocado
1 cup milk
1/4 cup semi-sweet chocolate chips

Preheat oven to 170°C.  Grease an 8×4 inch loaf pan.
Sift together all of the dry ingredients except the sugar.  Set aside.
Mix all the wet ingredients together in a bowl, including the avocado.
Add sugar into the wet mix and stir.
Mix the wet with the dry all at once, and beat with a whisk (by hand) until just combined.
Stir in the chocolate chips.
Pour batter into the greased pan.
Bake for 45 – 50 minutes, or until a toothpick inserted comes out clean.


Sedap gak cake ni, moist and rasa lemak-lemak sebab ada avocado. Anak i memula sedap je makan, especially bila i drizzle kan dgn hershey choc syrup. Bila kata ada letak avocado, dan dan tu gak kata dah kenyang. Haishhh ... sabor je lah. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...