Friday, December 13, 2013

Potato Salad II


Hari tu masa buat Potato Salad, my sons dah bising and byk la dia complain ... dia xpuas makan katanya, rasa sikit je sebab I buat hari tu memang untuk bawa ke ofis. Jadi, dia tuntut suruh I buat untuk dia pulak. Sehari sebelum dorang balik from their kursus, I buatkan. Buat lebih sikit sbb nak bagi ciksar yg x merasa hari tu. Kali ni I x buat using the same recipe, tapi cuba the one suggested by my x-coursemate time Uni dulu. Dia x bagi specific measurement, just the ingredient dan suruh I adjust je la sesedap tekak ;)

POTATO SALAD II
(Sumber: Jeni RNet)

Kentang - direbus, potong dadu kasar
Telur - direbus, potong dadu kasar
Sebiji Epal hijau - xperlu buang kulit, dadu kecil
Salad Cream dressing
Coleslaw dressing
Black pepper
Garam
Daun bawang
Gherkin - potong dadu, yang ni I yg tambah ;) ... actually xperlu sbb dah ada epal

Gaul bersama semua bahan. Perasakan secukupnya ... Bare in mind the Salad Cream tu agak masam, jadi masa dok picit tu beringat-ingat la ye. Kang terlebih masam, naya ooo nak makan.

Note: Simpan dalam peti sejuk dulu baru sedap dinikmati, ok.


Saja nak kongsi kek yang ciksar order dr adik officemate weolss utk jamu geng office  ... Awal bebenor jamu kitorang ... x sabar nampaknya nak meninggalkan ofis eh ...


Sweet kan colour nya ... Isi dalam adalah rainbow cake yg sangat sedap! Kalau berminat nak order sila la follow Instagram Cakesbypinkyretro ye .. Macam-macam ada ... and one of their specialty & popular product adalah brownies dia ... sila, sila follow mereka dan place your order untuk merasai sendiri kelazatannya ;)
 

2 comments:

  1. ehem.. hari ni i nak buat potato salad ni u.. sedap sangat.. Btw, kena la menjamu awal..sebab u all pun dah cuti2 semua..sob sob..sedh tawwww

    ReplyDelete
  2. Sar, kalau nak rasa yg i bawa masa u xde try la yg lagi satu. Then u can compare which one u suka lagi. Both pun sedap ... we'll miss u too. sorry, i have an emergency arini

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...