Wednesday, February 23, 2011

♥ Siakap Stim 3 Rasa & Leg Five ...


Siakap Stim 3 Rasa lagi for lunch, ahad baru2 ni ... dah suka la kata kan... harus la ada siaran ulangan, kan, kan ... Resepi boleh refer sini. Yang tukang makannya 4 orang jer.. tapi ikan sampai 2 ekor tu ... haha... ngalahkan kucing.


Teringat lak dialog anak2 bujang I semalam dalam kereta on the way balik dr rumah mak.. Si abang sibuk bercerita dia kena tumbuk dengan budak perempuan yang bernama Qamarina .. agak ganas juga si Qamarina ni yer... tapi itu bukan topik utamanya kat sini ... hihi

Abang: "I was walking at the kaki lima when she suddenly punch my face .. Mummy, kaki lima tu cemana nak sebut ye in English?"

(Hubby & I baru nak jawab, but ... itu kepochi lagi pantas ...)

Adik: Leg five

Me: Apa dik? ( tak berapa dengar ... suh dia ulang)

Adik: Ye la, kaki lima. Leg Five la..

Haha... tak tahan, tak tahan weh ... hubby, myself & Haziq semua gelak ... dgn Hafiy sekali pun gelak gak. Dah puas gelak, baru ler cikgu buat pembetulan .. ^_^

8 comments:

  1. wahhh...berseleranya mas tengok ikan tu....
    nak sikittt..he..he..

    ReplyDelete
  2. tak dapek la nak nolong mas... x sampai 1 jam, dah habis ;)

    ReplyDelete
  3. bnyk betul yg tertinggal kat sini..sedap2..cantik2..sy cnp yg fruit tart tu..thanks :)

    psst,i pun ada 1 kepochi gak..huhu..lawak!

    ReplyDelete
  4. kihkih chomelnya je jawapannya itu LOL

    ReplyDelete
  5. ikan itu nampak sodap bangat :)

    give me high 5 bukan leg 5 hheheh

    ReplyDelete
  6. hahah..so cute..
    can imagine time mesti ketawa pecah perutkan ain..
    ikan nampak sedap lah ain..

    ReplyDelete
  7. Makcik dah ketinggalan......sedap gamaknya kalau makan ikan '3 taste tu kat leg 5' kan...:))

    ReplyDelete
  8. Del: cuba la mousse tart tu ... mmg best! ooo ada kepochi gak eh? bila kepochi xde, sunyikan..

    Zarin: hihi... mmg budak ni, selalu buat we all terkedu .. tp tu la buah hati pengarang jantung ;)

    Ermayum: resepi dr chef tu.. mmg sedap. mkn kat leg 5, mmg boleh bg high 5!

    Ayu: kak, kepochi i tu, mmg .. kepoh manjang, kadang2 nak hangin pun x jd.

    Mck: ketinggalan ka? awat? bz jaga kambin kat leg 5 ka? hehehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...