Wednesday, November 19, 2014

Lasagna for Kiddos & Berjimba di Flora Cafe @ Ampwalk, Jalan Ampang


Bekalan untuk class party pot luck doubleH hari ni. 

Recipe you all boleh refer sini or sini (sos merah - Bottom Layer, bechamel/white sauce- Top Layer) or yang ni ... just ganti kan spaghetti/spiral tu dengan lasagna sheet ye. Guna yang instant lasagna sheet, senang kerja. 

Oh ye, hari ni madam tai tai berjimba lagi dgn kawan-kawan zaman sekolah jb dulu ;) Pantang ada peluang ye. Meraikan org kulimfornia si harsa turun kl lah konon-kononnya ... walhal baru 2 minggu lepas dah jumpa dia kat CyberLodge ... hehe. Tapi alasan kali ni lebih kukuh lah ye, sebab si Reque hari tu xjumpa dia lagi ... so I teman meramaikan lah. Lagi pun harsa pon stay dekat Lanson Place. Sepelaung je tu kan ... 


Kali ni we chose Flora Cafe pulak untuk ber'gather-gather' ;) sbb dekat dgn Harsa. I pon xpernah lagi try tempat ni. Patutnya Ellie & Rin pon join juga tapi cancel last minute sebab Ellie ada hal.


At first ingat nak makan buffet lunch that's why kami duduk kat luar sbb nampak menarik juga lauk-lauknya walaupun simple je. Tapi pernah dengar kalau kat sini should try menu Johor lah, memandangkan the owner is a Johorian.


My pick was Mee Bandung, based on the staff recommendation. Quite nice la rasa dia, portion pon boleh tahan.


Mee Rebus ni Harsa punya. Untuk kita yg x berapa fan dgn mee rebus ni, the taste is quite sedap la.


Reque had Kuew Teow Ladna, ok la rasanya.


My first try on Air Kathira. Sedap gak.

Overall food kat sini not bad, price wise for a nice cafe like this is considered ok ... boleh la nak singgah lagi next time.

4 comments:

  1. Assalam ain,
    Wah nampak menarik menu2 disitu..
    Especially the mee Bandung & kuey teow Lana tu..slurpsss...

    ReplyDelete
  2. koay teow ladna tuuuuu....makcik pernah ke sini beberapa bulan lepas....gather2 kawan skolah juga..dekat 30 org, tau cantik tpt tu tp tak sempat nak hayati...

    ReplyDelete
  3. Salam kenal! Blongnya keren dan enak;)! Saya lihat bahwa Anda upload banyak foto makanannya. Apa Anda mau mengembangkan blognya lagi?
    Kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Coba servis kami tanpa registrasi :)

    ReplyDelete
  4. aduusss makanan minuman yg sgt menggoda jiwa di malam hari ni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...